• Betal nemt med Klarna
  • Hurtig levering 2-5 hverdage
  • Gratis fragt på ordrer over 590 kr

Lav din egen hjemmelavede æblemost!

Er du interesseret i at lave hjemmelavet most derhjemme eller starte en mostfabrik? Vi kan tilbyde dig alt det nødvendige udstyr til at lave most!

Det eneste, du skal gøre, er at knuse æblerne og presse saften ud af dem. Vi har alt, hvad du behøver, både knusemaskiner og presseudstyr. Med hjælp fra vores mosterimaskiner kan du hurtigt og nemt få store mængder most eller juice. Samtidig kan selve processen være en rigtig sjov oplevelse for hele familien, både for voksne og børn.

Vi tilbyder både maskiner til hjemmebrug og maskiner til mosterier.

Hos os finder du alt, hvad du skal bruge til at lave æblemost!

Trin i mostproduktion:

Først skal æblerne knuses med frugtkværn

For det andet skal mosten presses ud af de knuste æbler med frugtpresse

For lang holdbarhed skal æblemosten pasteuriseres

Æblemost kan også forvandles til fantastisk cider eller opbevares uden pasteurisering under tryk i trykbeholder

Knusning af æblerne

Så snart æblerne er knust, kan de presses med en frugtpresse.

Æblerne skal knuses for at få frugtkød før presning. Knusning er afgørende, fordi hele frugter giver for meget modstand. Selv hydraulisk drevne kommercielle frugtpresser fodres med fint malede æbler. At knuse æbler er en kraftfuld proces. Det er ikke nok at skære æblerne i skiver med en kniv. Ved hjælp af en foodprocessor får man dog en masse, der er alt for fin til at presse.

Vi tilbyder en række specialbyggede æbleknusere og frugtkværne, både hånddrevne og elektriske, der dækker alle produktionsniveauer. Disse maskiner er effektive og tidsbesparende, og de giver en konsistens, der er velegnet til presning.

Presning af æblerne

Så snart æblerne er knust, kan de presses med en frugtpresse.

Frugtmassen hældes i frugtpressens cylinderkurv og presses af en presseplade eller af en gummimembran på hydrauliske æblepresser. Pladen eller membranen presses ned på frugtkødet og tvinger saften ud gennem hullerne i kurven. Mosten samler sig på opsamlingspladen og strømmer ud gennem tuden eller drænhullet til en kande, skål eller spand, der er placeret under frugtpressen.

Når frugtkødet er presset, åbnes pressen, og resterne fjernes. Pressen kræver minimal vedligeholdelse. Den skal skylles med rent vand og tørres ordentligt. De pressede frugtrester kan komposteres eller bruges som dyrefoder.

Pasteurisering af æblemost

Pasteurisering er en proces til konservering af fødevarer ved at opvarme dem. Pasteurisering involverer opvarmning af æblemost til en præcis temperatur i et bestemt tidsrum for at dræbe eller inaktivere skadelige mikroorganismer.

Under pasteuriseringsprocessen reduceres mikroorganismerne i æblemosten, såsom gærceller og bakterier, ved opvarmning til en bestemt temperatur. Som regel er pasteuriseringstemperaturen for æblemost mellem 78 og 82 grader Celsius, og pasteuriseringstiden er mellem 15 og 60 sekunder.

Opvarmningen hæmmer væksten af bakterier, gær og skimmelsvamp. Det er vigtigt at vide, at pasteurisering ikke steriliserer æblemosten. Kun de fleste mikroorganismer bliver dræbt, mens nogle varmebestandige bakterier og sporer kan overleve. Ikke desto mindre er pasteurisering et effektivt middel til at sikre sikkerheden og kvaliteten af æblemost.

Omdannelse af æblemost til æblecider

Når man laver æblevin og cider, er det første skridt altid at forarbejde friskhøstede æbler til en frugtmos og presse dem. Den pressede æblejuice gæres i en tryktønde, hvilket vil sige, at fruktosen i frugten gradvist omdannes til alkohol og kuldioxid af gærsvampe. Kuldioxiden forbliver i saften, hvilket skaber en mousserende æblevin.

Gæringens varighed er afgørende. Dette påvirker alkoholindholdet i drikke. Jo længere gæringsprocessen varer, jo mere fruktose nedbrydes til alkohol og kuldioxid.

Opbevaring af upasteuriseret æblecider i en trykbeholder

Ved tilsætning af kulsyre kan friskpresset upasteuriseret æblemost opbevares i trykbeholderen i flere måneder, hvilket er godt til mostopbevaring, da det hverken kræver pasteurisering eller frysning.

Kulsyren hæmmer også mikrobiologisk vækst, hvilket betyder, at produkter med kulsyre har længere holdbarhed. Mange bakterier overlever ikke efter nogen tid i en kulsyreholdig drik.

Der skal skabes et tryk på 10 bar i tønden, så fermenteringsprocessen ikke starter. Til dette skal du bruge følgende tilbehør: gasslange med CO2, regulator og tilslutningsslange.

Langtidsopbevaring af pasteuriseret æblemost i Bag in Box eller Pouch-ståposer

Langtidsopbevaring af pasteuriseret æblemost kan nemt opnås ved brug af Bag in Box eller Pouch-ståposer. Disse opbevaringsløsninger beskytter æblemosten mod lys og luft, hvilket forlænger holdbarheden betydeligt. Pasteuriseringen sikrer, at skadelige mikroorganismer dræbes, og når æblemosten opbevares korrekt, kan den holde sig frisk i flere måneder. Bag in Box og Pouch-ståposer er praktiske og nemme at håndtere, hvilket gør dem ideelle til både hjemmelavet og kommerciel æblemost.

Som passionerede æblemostelskere elsker vi at dele vores viden og passion for æblemost. Udover en detaljeret vejledning i, hvordan du laver din egen æblemost, finder du også alverdens information om forarbejdning og opbevaring af æblemost. Fra æblepresser og frugtkværner til tilbehør såsom cider-trykbeholder, tilbyder vi dig alt, hvad du behøver for at lave unik æblemost og andre drikkevarer fra æbler!